Nota informativa sobre el judici de funcionaris de la presó de Quatre Camins: La CATAC-IAC ni defensa ni es persona de forma alguna

CATAC       

NOTA INFORMATIVA

En un manifest i en un cartell d’un col·lectiu denominat “Grup de suport als presos i preses en lluita de Ponent” que apareix a la pàgina web http://torturesquatrecamins2004.wordpress.com/ sobre el judici a funcionaris de la presó de Quatre Camins que comença avui, es diu que un dels sindicats que representa i defensa als mateixos és CATAC.

Manifestem que tal informació és falsa, ja que CATAC ni defensa a cap dels funcionaris imputats, ni està personat en forma alguna en aquest judici, cosa que sembla que sí han fet CC.OO i UGT. Cap dels funcionaris imputats és afiliat ni ho era quan van succeïr els fets pels quals se’ls està jutjant. Així mateix, cap membre de CATAC va participar ni va tenir res a veure amb els fets ocorreguts.

La posició política de CATAC sobre les presons, el seu funcionament, la política penintenciària del govern de la Generalitat i el paper dels funcionaris de presons va ser fixada fa molt de temps en el document que adjuntem, aprovat per la Coordinadora General de Delegats/es del 8 d’abril del 2003, que no té caràcter ideològic, per la qual cosa no entra en el debat sobre si les presons han d’existir o no, qüestió que seria possible i desitjable – en la nostra opinió- en una societat diferent a l’actual, per la que lluitem. Arrel d’aquest document, es va obrir un debat al si del sindicat, que va acabar, el mateix any 2003, amb la sortida de més de 700 afiliats de presons, per no acceptar el posicionament del sindicat.

Exigim que els grups i organitzacions que formen part d’aquest Grup de Suport, i a les que ens és impossible dirigir-nos directament, tot i que ho hem intentat, rectifiquin les informacions que donen o si tenen proves del que afirmen, cosa que ens sembla impossible, les facin públiques. Si no ho fan, hem d’entendre que la seva actitud és sectària i manipuladora, i que les seves mentides tenen altres objectius que el de defensar els drets de les persones preses, drets que el conjunt del sindicat CATAC sempre hem defensat.

6 de maig del 2013

DOCUMENT ADJUNT: LA CATAC-IAC DAVANT LA POLÍTICA PENINTENCIÀRIA DEL GOVERN CATALÀ