Comunicat de la IAC en contra dels fets succeïts a Salou on un home de 50 anys d’origen senegalès ha mort durant una operació contra l’anomenat “TOP MANTA”

La IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) vol mostrar el seu rebuig i lamenta profundament els fets succeïts aquest matí a Salou en els que un home de 50 anys d’origen senegalès, moria al caure de la tercera planta d’un edifici, mentre la policia escorcollava l’habitacle per dur a terme una operació contra el que anomenen el “TOP MANTA”

De cap de les maneres podem acceptar la persecució classista i xenòfoba que suposa aquest tipus d’operacions. Fets com aquest succeeixen i colpegen una vegada i altra als col·lectius més vulnerables, sotmesos a una pobresa estructural i perpetrada de la qual no se’n poden sortir, mentre són; a més; criminalitzats per les institucions. La lluita en contra  la precarietat de la vida de les persones només es pot dur a terme amb l’acompliment de drets , i de cap forma mitjançant la repressió.

Avui, un cop més, ens envaeix el dolor i també la ràbia per la mort d’un home, per a molts, sense identitat. Però que per a uns altres, durà per sempre cadascun dels noms i cognoms dels que no dubtem en assenyalar; com a culpable de tot plegat; un sistema segregacionista, xenòfob, classista i basat en la por.

IMG-20150811-WA0003

Anuncis